torsdag 22. november 2012

Ferdig med årets høsting!




1300 mål sli på andre slåtten. Blir noen høyballer og plukke opp etterhvert, i fjor lå de ute på jorda i tre måneder før de hentet dem.Og med det er vi ferdig med høstinga for i år. Når man har sommer* hele året så skulle man jo tro at man høstet året rundt, men neida.Det blir alt for varmt og tørt til at gresset vokser. Jeg vet ikke om jeg har nevnt det tidligere men de har sånne sandbanker bortover jordene, for og lede vannet fra kanalene bortover innlandet. Om sommeren er det ganske enkelt for tørt i bakken, med store groper og dermed rekker ikke vannet og komme bortover fort nok før det forsvinner ned i jorda.Nå er det vår her, den første offisielle sommerdagen er en gang i Desember!

Nå har vi hatt inseminering i snart fem og en halv uke i strekk, hver morgen er det i snitt kanskje syv kyr som insemineres. Det er over normalen for hvor lang tid det har tatt, normalt tar det rundt fire uker. De som ikke hittil har blitt inseminert og ikke har blitt "tatt" for brunst fikk en sprøyte for det i dag (usikker på hva det var) slik at de kommer i brunst i løpet av noen dager. I løpet av neste uke slippes tre SVÆRE okser sammens med kyrne, for og være sikker på at de tar alle med brunst. Det kan jo bli interessant og få en okse eller to i melke grava. -_-


Har fått meg briller (igjen)! Støv og alt faensmakt som finnes i lufta her fungerer veldig dårlig med kontaktlinser..  Merker allerede forskjell med og bruke briller, to par. solbriller og vanlige briller..  Folka her sa jeg lignet litt på han ene i Mythbusters, ehm ja, nå må jeg bare la skjegget gro igjen da!



*Sommer - Hver dag her nede så langt har verdt som en NORMAL sommerdag i Norge for meg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar